Afbeeldingen tonen Beast Canyon-NUC met ondersteuning voor langere videokaarten

Intel heeft met de NUC Excessive-modellen een aantal barebones die ondanks hun erg beperkte formaat een vrij krachtig systeem kunnen vormen. Helaas previous in de huidige modellen nog geen grotere videokaart, maar (*10*)Videocardz claimt dat daar wellicht verandering in komt. De techsite heeft informatie over een NUC 11 Excessive met de codenaam ‘Beast Canyon’.

De nuc heeft een inhoud van slechts 8 liter en zou gebruikmaken van een nieuwe Compute Component-insteekkaart, die al (*14*)in maart is ontdekt. Hij zou voorzien zijn van de nieuwe (*13*)Tiger Lake-H-processors. Je kunt kiezen uit maximaal een HK-sku uit de Core i9-serie. Het Tiger Lake-H-topmodel heeft 8 cores en 16 threads en met een overklok magazine hij maximaal 65 watt verbruiken.

(*3*)

Er zitten drie m.2-sloten voor pcie-ssd’s op het dochterbord met de processor, waaronder één ssd met pcie 4.0. Verder moet er ondersteuning zijn voor sodimm-modules met maximaal 64 GB aan ddr4-3200. Aan de achterkant zitten naar verluidt zes usb 3.2 Gen 2 type-a-poorten (10 GB/s) en twee Thunderbolt 4-aansluitingen.

De render die Videocardz zegt te hebben ontvangen laat een langer ontwerp zien dan de bestaande Excessive-barebones. Hij zou fullsize-videokaarten ondersteunen, hoewel het vooralsnog onduidelijk is wat de precieze maximale lengte zal zijn. Ook het x16-uitbreidingsslot heeft volgens de Amerikaanse website online ondersteuning voor pcie 4.0. De kans is groot dat hij aangekondigd zal worden op de Computex-beurs, die morgen begint.

(*5*)

Bron: (*9*)Videocardz

(*19*)(*16*)(*17*)(*20*)(*6*) Tip redactie

(*20*)Sluiten