‘AMD Zen 4-processors krijgen maximaal 16 cores, TDP tot 170 watt’

De geruchtenmolen draait al enige tijd op volle toeren op het gebied van AMD’s aankomende Zen 4-desktopprocessoren. Zo zullen deze chips naar verluidt gebruikmaken van (*13*)een lga-socket, daarnaast wordt het gebruik van een geïntegreerde Navi 2-gpu genoemd. Verder praat males in de wandelgangen over een mogelijke verhoging van het aantal cores, (*17*)van 16 naar 24.

(*3*)
ExecutableFix deelde vorige maand enkele (*9*)renders van Raphaels heatspreader.

Als we ExecutableFix mogen geloven, blijft het aantal cores van Raphael echter onveranderd ten opzichte van zijn voorganger. Dit wil zeggen dat de beste Zen 4-sku web zoals de Ryzen 9 5950X zal beschikken over 16 cores en 32 threads. Dit komt overeen met (*12*)informatie die Players Nexus in de loop van vorig jaar heeft ontvangen, waarin wordt beweerd dat er maximaal twee chiplets met acht kernen in step with stuk zullen worden gebruikt. Ook Patrick Schur meldt op Twitter dat de Zen 4-chips over maximaal 16 cores zullen beschikken. Hij voegt er aan toe dat een tdp tot 170 watt mogelijk moet zijn, (*11*)wat ook eerder werd beweerd door ExecutableFix.

(*6*)
(*5*)

De vermeende Ryzen 6000-lijn zal op TSMC’s 5nm-procedé gebakken worden. Het moeten de eerste cpu’s van het rode kamp zijn die ddr5-geheugen ondersteunen. Naar verwachting zullen de eerste modellen rond het tweede of derde kwartaal van 2022 op de markt komen, waarschijnlijk zal deze generatie de strijd moeten aangaan met (*16*)Intels Raptor Lake-chips.

Bronnen: ExecutableFix (Twitter), (*19*)Videocardz

(*10*)« Vorig bericht