Chinese language fabrikant maakt E Ink-monitor met 25,3″-paneel en 3200×1800 pixels

Dasung wil in augustus zijn Paperlike 253 uitbrengen, een 25,3″-monitor die web als e-readers gebruikmaakt van een paneel van elektronische inkt. De fabrikant claimt een eigen chip en techniek te gebruiken die een relatief hoge refreshrate mogelijk maakt.

Wat de maximale refreshrate van het scherm is, zegt Dasung niet. De Chinese language fabrikant claimt een eigen chip en gepatenteerde techniek te gebruiken. In een demonstratiefilmpje is de computer screen te zien terwijl er een filmpje wordt afgespeeld. Dat gaat redelijk vloeiend, maar er zijn nog wel schokken zichtbaar.

Welk paneel Dasung gebruikt, is ook niet bekend. Het gaat om een E Ink-scherm met een resolutie van 3200×1800 pixels dat enkel grijstinten kan weergeven. De computer screen heeft geen touchscreen en ook geen ingebouwde verlichting.

Dasung verkoopt de computer screen (*3*)by way of een crowdfundingproject op Indiegogo en zegt dat het scherm vanaf augustus wordt geleverd. De prijs is minimaal 2000 buck, omgerekend met btw komt dat momenteel uit op zo’n 1977 euro. De Chinese language fabrikant heeft eerder al een 13,3″-monitor met E Ink-scherm uitgebracht. Die staat te koop voor 1000 buck.