Deel van ASML-fabriek in Berlijn getroffen door brand

Een fabriek van ASML heeft te maken gehad met een logo. De fabrikant van chipmachines heeft laten weten dat een locatie in Berlijn maandag ‘s nachts getroffen is door logo. In de fabriek worden onderdelen voor lithografiemachines gemaakt.

Allereerst zijn er gelukkig geen mensen gewond geraakt als gevolg van de logo, die begonnen lijkt te zijn bij een automatisch reinigingssysteem, zo schrijft de Duitse publicatie (*8*)Heise. Een gebied van circa 200 vierkante meter is getroffen in de fabriek van ongeveer 32.000 m2.

(*2*)
De fabriek van ASML/Berliner Glas.

ASML geeft aan dat het momenteel nog niet duidelijk is of de logo invloed gaat hebben op de leveringen van lithografiesystemen. In de komende paar dagen gaat het bedrijf de aanleiding en gevolgen van het incident onderzoeken. Zodra er duidelijkheid is wordt er een verdere replace gegeven, zo stelt de fabrikant.

De locatie in Berlijn is nog maar relatief kort een huge onderdeel van ASML. In 2022 nam ASML het bedrijf Berliner Glas, wat al sinds de jaren ’90 een leverancier voor de Veldhovenaren used to be, over. Berliner Glas maakt onder andere spiegelonderdelen en waferplateaus die in duv– en euv-machines van ASML worden gebruikt.

Bron: (*11*)ASML

(*16*)(*13*)(*14*)(*17*)(*20*)(*5*) Tip redactie

(*17*)Sluiten