Google Foto’s-app krijgt opslagbeheertool om onscherpe foto’s te verwijderen

De Google Foto’s-app krijgt een opslagbeheertool om ongewenste afbeeldingen en video’s makkelijker te kunnen verwijderen. Het gaat om onscherpe foto’s, screenshots en grote video’s. Google gaat daarnaast de Prime quality-opslagoptie hernoemen naar Garage saver.

Google Foto's opslagtool voor onscherpe foto'sDe Foto’s-app krijgt binnen de back-up-instellingen de mogelijkheid om bepaalde foto’s te kunnen verwijderen. Gebruikers kunnen kiezen of ze grote video’s, onscherpe afbeeldingen, screenshots of afbeeldingen van ‘andere apps’ willen verwijderen. Bij het klikken op een van deze vier categorieën, krijgt de gebruiker alle afbeeldingen te zien die volgens Google binnen deze categorie vallen.

Hierbij krijgt de gebruiker ook te zien om hoeveel afbeeldingen het gaat en hoeveel opslag ze in gebruik nemen. De gebruiker kan er dan voor kiezen om alle, of bepaalde foto’s binnen deze categorie te verwijderen.

De app gaat daarnaast een schatting geven voor hoe lang de gebruiker de beschikbare opslagcapaciteit in Google Force nog kan gebruiken tot deze vol is. Daarbij kijkt Google naar hoe vaak iemand content material back-upt. Google verwacht dat ruim tachtig procent van alle gebruikers drie jaar vooruit kan met de 15GB free of charge opslag in Google Force. Zodra deze capaciteit bijna vol is, krijgen gebruikers een appnotificatie en electronic mail.

Google voegt deze nieuwe opties toe in het kader van (*1*)het stoppen met de free of charge onbeperkte opslag van foto’s en video’s op 1 juni. Op dit second worden alle foto’s en video’s die met ‘hoge kwaliteit’ worden geback-upt free of charge opgeslagen. Vanaf 1 juni tellen alle geback-upte foto’s en video’s mee voor de Force-opslag. Google Force-accounts krijgen standaard 15GB standaard opslag. Afbeeldingen die tot 1 juni zijn opgeslagen tellen niet voor die limiet mee en worden dus free of charge door Google opgeslagen.

De Prime quality-opslagoptie, die tot 1 juni gebruikers free of charge foto’s en video’s laat opslaan, krijgt daarnaast een andere naam. Deze gaat Garage saver heten. Verder verandert er aan de kwaliteit niets, meldt Google. Deze opslagoptie blijft dus de foto’s en video’s comprimeren.