Categories
tech

IFA: Acer introduceert nieuwe Spin 7, eerste pc met Snapdragon 8cx Gen 2 5G

Acer heeft vandaag de eerste pc met Qualcomms nieuwe Snapdragon 8cx Gen 2 5G geïntroduceerd. Deze system-on-a-chip is vanmorgen onthuld en biedt met title prestatie- en efficiëntieverbeteringen.

De nieuwe Spin 7 met deze Snapdragon is Acers eerste pc met 5G-ondersteuning. Hij maakt namelijk gebruik van Qualcomms X55-modem die zowel mmwave- als sub-6GHz-frequenties ondersteunt. Dit modem belooft op 5G downloadsnelheden van maximaal 7,5 Gb/s. Ook is er in de 8cx Gen 2 ondersteuning voor wifi 6 en Bluetooth 5.1, hier zal ongetwijfeld ook ondersteuning voor zijn.

Het apparaat heeft een scharnier dat 360 graden kan draaien, zodat hij ook als pill is in te zetten. Hij weegt 1,4 kilogram en de uit een magnesium-legering vervaardigde behuizing is 15,9 millimeter dik. Het ips-display met complete hd-resolutie is namelijk een touchscreen van 14-inch. Het kan 100% van de srgb-kleurruimte weergeven. Acer voegt de oplaadbare ‘Active Stylus’ toe, die gebruikmaakt van Wacoms actieve elektrostatische technieken en 4.096 niveau’s van drukgevoeligheid heeft.

Net als de nieuwe Swift 5 en Swift 3 van vanmorgen heeft het exhibit antimicrobieel Gorilla Glass van Corning, en het toetsenbord, het trackpad en de relaxation het oppervlak rondom het toetsenbord zijn ook voorzien van een laag waar bacteriën zich maar moeilijk op hechten. De accu moet het meerdere dagen uit kunnen houden, hoewel Acer geen exacte verwachte duur noemt. Als we kijken naar fysieke aansluitingen, dan zien we twee usb-c-poorten met vermoedelijk usb 3.2 Gen 2-snelheden, en iets wat lijkt op een derde usb-c-poort aan de achterkant. Aan de rechterzijde zit een 3,5mm-jack, een indicatorled en een Kensingtonslotje. De stylus is ook in het apparaat zelf op te bergen.

Bron: Acer

« Vorig bericht