Intel wil meer dan 50 producten met Arc Alchemist-videokaarten uitbrengen

Intel heeft eerder deze week de relaxation van de Alder Lake-S-processors aangekondigd. Het bedrijf heeft meer aangekondigd, hoewel er nog maar weinig bekend is over de Arc Alchemist-videokaarten waar het aan werkt. Wel weten we dat er al wordt gewerkt aan meer dan vijftig producten met de grafische kaarten.

Een presentatieslide van de fabrikant toont echter dat het om vijftig verschillende laptops en kant-en-klare desktops zal gaan. Of de videokaarten ook los en met ontwerpen van Intels partnerfabrikanten verkocht zullen worden is niet duidelijk. Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, Haier, HP, Lenovo, Samsung, MSI en NEC worden genoemd als bedrijven met Alchemist-producten.

(*2*)

Specificaties en informatie over de beschikbaarheid geeft Intel niet. In ieder geval zullen de kaarten gebaseerd zijn op de DG2-reeks, die vermoedelijk bestaat uit (*9*)twee verschillende chips. De ene zou 128 cores hebben, de tweede chip heeft er 512. Intel zou volgens (*11*)driverinformatie werken aan 32 uitvoeringen van de DG2-modellen, het ligt dus voor de hand dat er nog veel meer dan 50 producten in het verschiet liggen, en voor een brede markt.

Wel zegt de chipfabrikant dat de XeSS-supersamplingtechniek in verscheidene video games gebruikt kan worden. Daarvoor wordt al samengewerkt met gameontwikkelaars, waaronder 505 Video games, Codemasters, EXOR Studios, Fishlabs, Hashbane, IOI, Illfonic, Kojima Productions, Huge Paintings Studio, PUBG Studios, Techland, Ubisoft en Surprise Other people. r zijn al zeven video games die het ondersteunen, waaronder Demise Stranding en Hitman 3. De techniek moet gebruikmaken van synthetic intelligence en hardwareversnelling, by way of Intel Deep Hyperlink. Hoe het precies werkt is helaas nog niet duidelijk.

(*4*)

Bron: (*10*)Intel

(*19*)Sluiten

(*8*)(*7*)0 reacties(*5*)(*17*)(*3*)(*1*)(*17*)(*13*)(*14*)Wat vond je van dit artikel?