Microsoft annuleert virtuele assistent Cortana voor iOS en Android

(*15*)

Microsoft stopt met het aanbieden van virtuele assistent Cortana op smartphones (iOS en Android). De assistent kwam (*11*)nooit echt van de grond af op slimme apparaten, afgezien van Microsoft’s eigen smartphones. Microsoft maakte het nieuws in (*14*)juli van 2021 al bekend en bevestigt nu in een kleine (*12*)blogpost officieel het einde van Cortana.

Vanaf het second van schrijven werken alle functies van de virtuele assistent niet meer by means of de mobiele app. Je kunt bijvoorbeeld je herinneringen en taken nog wel by means of de Cortana Home windows-app op de laptop zien. Het bedrijf geeft geen uitleg over de beslissing om te stoppen met Cortana voor smartphones.

Gevestigde concurrenten zullen daarentegen hoe dan ook invloed hebben gehad op het gebrek aan succes van de door de Halo-games geïnspireerde assistent. Android-smartphones hebben immers standaard Google Assistant terwijl Apple de iPhone standaard met Siri uitrust. Gebruikers zonder Home windows-smartphone moesten altijd al de bewuste keuze maken om Cortana te gebruiken, wat de assistent minder toegankelijk maakt.

Cortana is overigens niet helemaal verdwenen. Microsoft laat weten dat Cortana verder zal gaan in de “evolutie naar productiviteit-assistent”, bijvoorbeeld als ondersteuning bij Administrative center 365. 

Bronnen: (*6*)Microsoft, (*10*)XDA Builders

(*19*)(*16*)(*17*)(*20*)(*4*) Tip redactie

(*20*)Sluiten