Netflix huurt Oculus- en EA-leidinggevende in voor mogelijk aanbod van video games

Netflix heeft een voormalige leidinggevende van Digital Arts en het Oculus-onderdeel van Fb aangenomen. Volgens Bloomberg is dat deel van een plan van Netflix om meer te gaan doen met video games op het eigen streamingplatform.

Volgens Bloomberg is de overgang van Mike Verdu naar Netflix onderdeel van een plan om volgend jaar video games aan te bieden, waarbij het medium zich zegt te baseren op een bron die bekend is met de plannen. De video games zullen naast de huidige content material verschijnen als een nieuw style. Netflix zou nog geen plannen hebben om een hoger maandelijks bedrag in rekening te brengen voor deze further content material. Volgens de bron zou het bedrijf het gameteam in de komende maanden verder willen uitbouwen, wat ook ondersteund lijkt te worden door vacatures op de web site van Netflix, zoals de functie Director of Product Innovation, Interactive.

Netflix heeft Verdu waarschijnlijk aangetrokken vanwege zijn ervaring in de gamesector. Hij used to be eerder bij Fb een onderdirecteur die met ontwikkelaars als BigBox VR werkte aan het brengen van video games naar de VR-headsets van Oculus. Ook used to be hij gedurende een jaar verantwoordelijk voor EA Cellular, waar hij aan mobiele video games werkte in de gamereeksen van onder meer the Sims en Famous person Wars.

De streamingdienst richt zich al langer op interactieve options en content material uit en over de gamewereld. In dat kader kunnen interactieve displays als Black Reflect: Bandersnatch en Carmen Sandiego worden genoemd. Ook heeft Netflix bijvoorbeeld een Stranger Issues-game voor mobiele apparaten in licentie uitgegeven. Verder staan er ook de nodige gamegerelateerde documentaires op het platform, naast een serie als The Witcher die wellicht ook deels is gebaseerd op de video games.