Paint duikt eindelijk op in Microsoft Retailer

(*9*)Halfweg 2021 doken de eerste berichten op dat het populaire programma Paint door Microsoft als verouderd bestempeld zou worden en geïntegreerd zou worden in het nieuwe Paint 3-D. Het programma zou wel beschikbaar blijven by way of de Microsoft Retailer. Na een typhoon van kritiek besliste de softwareontwikkelaar om Paint (*15*)niet te verwijderen uit Home windows 10. 

Bijna vier jaar later is het iconische programma nog steeds terug te vinden op Home windows 10-systemen, al bleef het afwachten op een introductie in de Microsoft Retailer. Daar komt nu verandering in, aangezien het Italiaanse Aggiornamenti Lumia de tool heeft gespot op de Microsoft Retailer. Het is nog niet mogelijk om deze versie te downloaden, er kan wel afgeleid worden dat Paint een nieuw icoontje krijgt.

(*3*)
Paint is sinds 1985 onderdeel van Home windows.

Mogelijk heeft het programma zijn weg naar de Retailer gevonden vanwege Microsofts nieuwe updatebeleid. Het bedrijf is namelijk minder afhankelijk van os-updates als Home windows 10-programma’s (*12*)by way of de Microsoft Retailer van updates kunnen worden voorzien. Daarnaast doen er geruchten de ronde dat males het aantal voorgeïnstalleerde programma’s op Home windows 10 (*11*)behoorlijk wil verminderen. Wil je deze tool wel hebben, dan kun je ze free of charge downloaden in de Home windows Retailer.

Bronnen: (*8*)Aggiornamenti Lumia, (*13*)Microsoft

(*20*)(*17*)

(*14*)(*6*)0 reacties(*4*)(*19*)(*2*)(*1*)(*19*)(*10*)(*16*)Wat vond je van dit artikel?