Patriot komt met observation over Viper VPN100-SSD’s met minder cache

Ongeveer twee maanden geleden heeft een Reddit-gebruiker opgemerkt dat de opbouw van zijn Patriot Viper VPN100 2TB-SSD niet helemaal overeenkomt met de specificaties van de fabrikant. Zo toont een foto aan dat dit fashion gebruikmaakt van een Phison E12S-controller en 512 MB aan dram-cache, ten opzichte van de reguliere E12-controller en 2GB cache. Het verzoek om een terugbetaling of om de schijf om te ruilen, werd geweigerd.

(*3*)
De VPN100-ssd van Reddit-gebruiker Hexagonian

Inmiddels heeft de fabrikant zelf een observation geplaatst op zijn web page, waarin de keuze van de andere componenten wordt verklaard. Patriot meldt dat het vanwege de aanhoudende voorraadtekorten in de loop van vorig jaar ervoor heeft gekozen om zowel de Phison E12- als de nieuwere E12S-controller te gebruiken voor de volledige VPN100-serie (256 GB, 512 GB, 1 TB en 2 TB). Er zouden geen andere productlijnen zijn beïnvloed.

Aangezien de Phison E12S op ‘het nieuwste procedé’ is geproduceerd en gebruikmaakt van ‘innovatieve firmware’, garandeert het bedrijf dat de controller zelfs met de lagere hoeveelheid cache dezelfde prestaties haalt in sequentieel lezen/schrijven. Ook de random reads en writes moeten identiek zijn, internet als de beloofde levensduur. 

Tenslotte wil Patriot zich verontschuldigen vanwege de mogelijke verwarring die bij klanten is ontstaan. Wie zelf een VPN100-schijf bezit, kan met vragen terecht bij de klantendienst. Verder heeft de fabrikant aangegeven dat de Viper Gen3 x4 in het vierde kwartaal van dit jaar zal worden geïntroduceerd, deze m.2-ssd moet de VPN100 opvolgen.

Bronnen: (*6*)Patriot, (*9*)Reddit (1), (*10*)(2)

(*19*)Sluiten

(*11*)(*7*)0 reacties(*4*)(*17*)(*2*)(*1*)(*17*)(*12*)(*13*)Wat vond je van dit artikel?