PCI Specific 6.0 versie 0.71 binnenkort, launch eind dit jaar

Op hun jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie heeft de PCI particular passion staff ook een persbriefing gehouden, met een replace over de standing van de ontwikkeling van pcie 6.0. (*13*)Deze improve moet zoals altijd de datarate van zijn voorganger verdubbelen naar 256GB/s voor een x16-link. De laatste proefversie 0.7 van de specificatie is in November vorig jaar uitgebracht. Een part jaar later moet 0.71 binnenkort af zijn, waarna na minimaal 30 dagen testen kan worden overgegaan naar de laatste fase voor de launch, met versie 0.9.

(*2*)

Deze 0.9-specificatie is waarschijnlijk vanuit een technisch perspectief gezien het interessantst. Zodra de elekrische en protocol-eisen zijn goedgekeurd zal er meer duidelijkheid komen over de eisen voor signaalintegriteit. De verwachting is dat internet als met pcie 5.0 er maximaal twee sloten op consumentenmoederborden zullen komen, in verband met problemen met interferentie en signaalsterkte.

(*3*)

Na 0.9 is er nog twee maanden de tijd voor het oplossen van de laatste problems, waarna de uiteindelijke 1.0-release gepubliceerd zal worden. Rond die tijd, eind 2021, worden ook de eerste pcie 5.0-apparaten op de enterprisemarkt verwacht. Pcie 6.0 zal gebruik maken van (*14*)PAM4-datatransfer, waarbij elke lane 4 waarden kan hebben in plaats van de gebruikelijke twee.

(*5*)

Bron: (*10*)AnandTech

(*19*)(*16*)(*17*)(*20*)(*7*) Tip redactie

(*20*)Sluiten