Rebel Video games gaat voicechat Valorant opnemen tegen wangedrag

Rebel Video games heeft zijn privacyverklaring en servicevoorwaarden bijgewerkt om te zeggen dat het nu voice chats kan opnemen. Dit zal worden gebruikt om te beoordelen of spelers storend gedrag vertonen zei het in een blogpost van afgelopen vrijdag.

Op zijn website online geeft het bedrijf de volgende verklaring hiervoor:
“Om ons in staat te stellen actie te ondernemen tegen spelers die spraakcommunicatie gebruiken om anderen lastig te vallen, haatdragende taal te gebruiken of anderszins uw ervaring te verstoren, moeten we weten wat die spelers zeggen. Daarom hebben we de mogelijkheid nodig om spraakgegevens te analyseren.”

(*3*)

Valorant is momenteel de enige sport van de organisatie die opnames zal maken. De andere spellen, waaronder League of Legends, Wild Rift, Teamfight Techniques en Legends of Runeterra hebben momenteel geen plannen om de voicechat van spelers op te nemen of diens mogelijkheden verder uit te breiden.

De privacyverklaring vereist echter dat spelers van alle Rebel-spellen de wijzigingen accepteren. Kennelijk worden de gegevens verwijderd als het bedrijf geen overtredingen constateert of als er niet snel genoeg melding gemaakt wordt.
De ontwikkelaar zei dat het storend gedrag heeft onderzocht en ontdekte dat stemevaluatie een stap is die zijn video games “beter kan maken voor iedereen die ze speelt”. Stemopnames kunnen dienen als “duidelijk bewijs om schendingen van gedragsbeleid te verifiëren voordat we actie ondernemen”, althans Rebel.

Bron: (*10*)Rebel Video games

(*15*)(*12*)(*13*)(*16*)(*20*)(*19*)(*5*) Tip redactie

(*16*)Sluiten