Sony toont lichtere PS5 Virtual Version met vernieuwde voet in handleiding

Sony heeft een nieuw fashion van de PS5 Virtual Version gemaakt dat 300 gram lichter is en een vernieuwde voet heeft. Dat zou blijken uit twee gebruikershandleidingen die Sony op zijn Japanse web site heeft gepubliceerd voor het gereviseerde fashion.

Het nieuwe fashion van de PS5 Virtual Version, met modelnummer CFI-1100B01 in Japan, weegt 3,6kg. Dat is 300g lichter dan het huidige fashion. Sony heeft voor deze revisie een pdf van een nieuwe veiligheidshandleiding on-line gezet op zijn Japanse web site, merkte PlayStation Universe op. Behalve het verlaagde gewicht toont een pdf van een nieuwe fast get started information een nieuwe voet die is voorzien van een schroef die met de hand vastgedraaid kan worden.

Volgens PlayStation Universe is het nieuwe fashion verder identiek aan het huidige. Het heeft dezelfde AMD Ryzen Zen2-processor, dezelfde hoeveelheid geheugen en dezelfde harde schijf. Ook de afmetingen van het nieuwe fashion zijn hetzelfde als die van de huidige. Daardoor is onduidelijk hoe Sony 300g heeft kunnen besparen in het nieuwe fashion.

Het nieuwe fashion wordt al te koop aangeboden in verschillende Japanse webshops. Het is volgens elektronicaketen GEO deze dinsdag te koop, ‘al hebben ze op het second nog geen PS5 Virtual Editions op voorraad’, schrijft PlayStation Universe.