Syncthing 1.16.0

(*1*)(*2*) Ik gebruikte ook al jaren Syncthing maar telkens weer anders ingesteld omdat ik telkens tegen problemen aanliep.

Daarnaast is er teveel starheid bij de Devs die voor on-intuitieve dingen zorgen in de UI.

Voegen ze wel een function toe om delete acties niet te syncen, maar vinden ze dat het normaal is dat de UI altijd “huge zit” op syncing 97% (en afnemend over tijd), waardoor je nooit meer ziet wanneer het synced, wanneer het klaar is and so forth en wanneer het werkelijk out of sync is.

Hele discussie hierover in het discussion board. Maar ze vinden dat het zo precies by means of design is.

Zelfde situatie kan trouwens bij ship most effective/obtain most effective folders optreden. Maar zelfs bij normale 2 means sync moet je af en toe op 1 software de database wissen omdat ie out of sync is en je vanuit de webUI niks kan met conflicten.

Dan nog het probleem van renames:
Rename een map van 400GB.. op een hooked up software denkt Syncthing vervolgens dat de map is gewist en er sprake is van een nieuwe map:
1. De map op het hooked up software wordt naar je .stversions (trash can) verschoven.
2. 400GB wordt naar je hooked up software gestuurd.

Zo zit je SSD ineens ramvol..

Alles wel op het discussion board besproken. Voor niks is er een oplossing need het werkt zoals het hoort.

Sinds het laatste probleem heb ik Syncthing maar ff uitgezet. Een vervanger (Resilio Loose) schijnt beter met renames om te gaan (niet OS/filesystem afhankelijk zoals Syncthing voor het herkennen van een rename) maar heb ik nog niet getest..