Ubisoft onthult free of charge arenashooter Tom Clancy’s XDefiant

(*12*)

Ubisoft kondigt maandag (*15*)Tom Clancy’s XDefiant aan, een free of charge arenashooter die meerdere franchises gebaseerd op Clancy’s boeken bij elkaar brengt. De sport hanteert een 6 tegen 6 arena-stijl structure dat erg lijkt op de multiplayer van een hedendaagse Name of Accountability. Er is nog geen releasedatum bekend, maar vanaf 5 augustus komt er een (*13*)testversie voor pc-gebruikers in de V.S. en Canada uit. XDefiant zal uitkomen voor personal computer, Google Stadia, Xbox One en Collection X / S, Ps 4 en 5.

Hoewel Ubisoft XDefiant voornamelijk een shooter noemt, leent het elementen van andere soorten video games. Zo hebben de vier facties in de sport unieke talents; XDefiant bevat de Cleaners en Outcasts bekend uit The Department, de Wolves uit de Ghost Recon-franchise en Echelon van Splinter Mobile. Iedere factie representeert een klasse met een eigen rol. Er zijn healers, tanks, attack en strengthen. 

XDefiant wordt gemaakt door Ubisoft San Francisco onder leiding van iandroid.eu Rubin. De Amerikaan werkte zo’n tien jaar bij Activision’s Infinity Ward aan onder andere Name of Accountability: Ghosts. Naast Rubin werkt Jason Schroeder als ingenious director aan XDefiant. Schroeder werkte voorheen aan de Rocksmith-franchise en South Park: The Fractured However Complete.

(*11*)[embedded content]

Bron: (*10*)Ubisoft

(*19*)Sluiten

(*8*)(*5*)1 reactie(*3*)(*17*)(*2*)(*1*)(*17*)(*7*)(*9*)Wat vond je van dit artikel?