‘Windows 11 Sun Valley 2-update met Drag & Drop voor Taakbalk komt komende zomer’

(*15*)

Afgelopen november ging het gerucht dat Microsoft het slepen van bestanden en programma’s naar de taakbalk (*11*)terug ging brengen. Wanneer dit zou beginnen used to be nog niet helemaal duidelijk. (*10*)Home windows Newest claimt dat er een replace met de naam Solar Valley 2 aan zit te komen die onder meer deze functionaliteit zal brengen.

Solar Valley used to be de (*9*)codenaam voor Home windows 11. Volgens Home windows Newest komt de tweede grote replace (of de eerste grote replace voor Home windows 11) in de zomer van 2022, en zal daarom toepasselijk de naam 22H2 dragen. De belangrijkste toevoeging moet de drag-and-drop-functie zijn. Je moet er bestanden, mappen en programma’s mee naar de taakbalk kunnen verplaatsen. Dit is wel mogelijk op Home windows 10, maar Microsoft had eerder besloten om het uit Home windows 11 te halen. Ook zal volgens Home windows Newest de taakbalk zelf weer verplaatsbaar zijn, zoals je op Home windows 10 de taakbalk aan de zijkant of aan de bovenkant kan zetten.

Verder moet Home windows beter omgaan met ‘snap-groepen’, waarmee je je vensters op een specifiekere manier kunt verdelen. Je kon al kiezen uit meer mogelijkheden dan slechts vensters aan de linker- of rechterkant of in een hoek plaatsen, maar wat de verbeteringen precies in zullen houden is niet duidelijk. Het Home windows Subsystem for Android zou ook zijn verbeterd, web als bepaalde delen van de Instellingen-app en Configuratiescherm.

De techsite suggereert ook dat widgets van derde partijen toegelaten zullen worden by the use of een nieuwe api. Momenteel zijn alleen widgets van Microsoft zelf toegestaan, maar eerder dit jaar ging ook al het nieuws dat dit (*13*)in ontwikkeling used to be.

Bron: (*7*)Home windows Newest

(*19*)(*16*)(*17*)(*20*)(*4*) Tip redactie

(*20*)Sluiten