Ziggo vecht vrije modemkeuze aan in rechtbank

Eerder deze maand heeft de Geschillencommissie Telecommunicatiediensten beslist dat (*10*)klanten hun eigen modem of router kunnen gebruiken, in plaats van het verplichte eigen ontwerp van de supplier. Deze beslissing kwam na de klacht van een VodafoneZiggo-klant, die niet akkoord used to be met het feit dat hij geen eigen modem mocht aansluiten. Niet alleen Ziggo wordt verplicht om deze mogelijkheid te bieden, maar elke telecomaanbieder in Nederland.

(*3*) (*4*)
De Ziggo Connectbox en de de Connectbox Giga.

VodafoneZiggo is nu op zijn beurt naar de rechter gestapt, omdat males het niet eens is met de beslissing van de Geschillencommissie. Het bedrijf houdt voet bij stuk, en is van mening dat een Ziggo-modem essentieel is om van het eigen netwerk gebruik te kunnen maken. De supplier wil dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zich nu over de zaak buigt. 

Normaliter zou de nieuwe regel vanaf vandaag in moeten gaan, maar dat gaat dus niet door. “Voor Ziggo-klanten verandert er nog niks totdat een rechter uitspraak heeft gedaan. Op dit second is de markt in afwachting van het ACM-beleidsadvies over dit vraagstuk”, verklaart de woordvoerder van het bedrijf.

(*16*)(*13*)(*14*)(*17*)(*20*)(*6*) Tip redactie

(*17*)Sluiten