Apple brengt iOS 14.(*(*14*)*) met ondersteuning voor MagSafe-powerbank uit

(*(*(*14*)*)*)

Apple heeft met iOS-versie 14.(*(*14*)*) ondersteuning voor de MagSafe-powerbank toegevoegd aan iPhone (*14*)-modellen. De magnetische powerbank wordt vanaf deze week geleverd. Verder brengt de replace informatie over de luchtkwaliteit naar de Weer- en Kaarten-apps.

(*(*13*)*)Met de replace krijgen alle iPhone (*14*)-modellen ondersteuning voor de MagSafe Battery Pack. Apple kondigde deze magnetische powerbank eerder deze maand aan. De powerbank werkt met het MagSafe-systeem op de achterzijde van de smartphones. Het MagSafe-apparaat laadt iPhones draadloos op met 5W. Om de powerbank zelf op te encumbered, is wel een Lightning-kabel nodig, die niet wordt meegeleverd.

(*(*13*)*)Apple geeft niet veel main points over de powerbank, zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk hoeveel additional accuduur de powerbank moet geven. De powerbank kost 109 euro. Wel zegt Apple dat de MagSafe-accu een smartphone kan opladen terwijl de powerbank zelf wordt opgeladen. Het MagSafe-apparaat laadt de smartphone dan met 15W op, mits de powerbank zelf met minimaal 20W wordt opgeladen. Volgens iandroid.eu gaat het om een (*13*),13Wh-accu.

(*(*13*)*)Naast de MagSafe-powerbank-ondersteuning brengt iOS 14.(*(*14*)*) ook informatie over de luchtkwaliteit naar de Weer- en Kaarten-apps in bepaalde landen, waaronder Nederland. Ook komen er verbeteringen voor Apple Card en kunnen HomePod-gebruikers by the use of de House-app timers beheren. Verder kunnen gebruikers binnen de Podcasts-bibliotheek kiezen of ze alleen gevolgde podcasts willen zien, of alle podcasts.