Hardhouten, ergonomisch mechanisch toetsenbord verschijnt op Kickstarter voor € 245

Web zoals bijvoorbeeld het sff-pc-segment is de markt voor mechanische toetsenborden één waar je veel tijd en geld in kan steken. Kenners en enthousiastelingen hebben vaak een uitgesproken mening en voorkeur over wat de beste schakelaars, keycaps et cetera zijn. Daardoor zien we nog wel eens excentrieke niche-producten, zoals de Type 100 van Keyboardio.

(*2*)

De Type 100 is een break up keyboard; de toetsen zijn over twee helften verdeeld, wat een meer natuurlijke handpositie mogelijk maakt. Ook de voet waarop beide delen staan moet hieraan bijdragen. Het keyboard heeft een behuizing van esdoornhout of walnoothout, die volgens de makers voor ongeëvenaard convenience zorgt. 

Het toetsenbord biedt ruimte aan 64 hot-swappable schakelaars. Males kan kiezen tussen klikkende, tactiele of lineaire Field-schakelaars van Kailh, al zijn de sockets ook appropriate met de MX-switches van Cherry. Keyboardio heeft zelf de keycaps ontworpen, zodat ze goed bij de vorm van het toetsenbord passen. Standaard wordt de qwerty-layout gebruikt, maar dvorak of colemak behoren (voor 25 greenback further) ook tot de opties.

Onder elke schakelaar is een rgb led geplaatst, en onder iedere duim is een toets geplaatst die dienst kan doen als Shift of ‘Fn’-key. De twee helften worden by means of een rj45-kabel verbonden; daarvan worden er twee meegeleverd (10 cm en 100 cm). Verbinden met je personal computer gaat by means of usb-c.

(*3*)

Mocht je het zelf beter kunnen bedenken, dan kun je voor 3.000 greenback het zelf voor het zeggen krijgen. Voor die prijs kan je zelf het materiaal van de behuizing, de switches, de keycaps en de structure bepalen. Mocht je dit willen, dan moet je snel beslissen: drie van de vijf plekken voor deze optie zijn al verkocht.

Keyboardio schat de Type 100 in januari 2022 te kunnen leveren. Voor 289 greenback, circa 245 euro, is hij te bestellen. De inmiddels uitverkochte eerste batch moet in november van dit jaar worden verzonden naar hun eigenaren.

Bronnen: (*12*)Kickstarter, (*8*)PCGH

(*17*)(*14*)(*15*)