Home windows 11 Endeavor en Training komen standaard in darkish mode

Microsoft laat tijdens een (*12*)Encourage-presentatie weten dat bepaalde versies van Home windows 11 standaard in de donkere modus geleverd zullen worden. Uiteraard is de vooralsnog ‘gewone’ lichte modus ook beschikbaar. De Endeavor- en Training-versies van Home windows 11-sku’s worden in donkere modus geleverd, terwijl House en Professional standaard gentle mode aan hebben staan. 

Tijdens de presentatie (rond 4:32) laat Microsoft een voorproefje zien van de aankomende modus van Home windows 11. De beslissing om het met de nieuwe versie van het besturingssysteem zo aan te pakken, komt vanuit de hybridefilosofie die centraal staat voor Home windows 11. Gebruikers zouden zowel voor werk als in hun vrije tijd op de computer zitten, waardoor de ogen volgens de techgigant wel wat rust kunnen gebruiken. 

Aangezien we zoveel tijd naar lichte schermen kijken, niet alleen voor eindeloze emails en talloze conferences, maar ook voor ons privéleven, moeten we onze ogen wat meer rust gunnen. Daarom worden alle commerciële versies van Home windows 11 standaard in het prachtige darkish mode geleverd. Uiteraard is lichte modus ook beschikbaar als daar je voorkeur ligt.

(*3*)
Een voorproefje van Home windows 11 darkish mode, foto by the use of (*15*)Microsoft

Bron: (*10*)Microsoft

(*17*)(*13*)(*14*)